Xiaomi, elektrikli otomobil üretimi için 116 milyon dolarlık saha satın aldı!

Elektrikli otomobil pazarına hızlı bir giriş yapan Xiaomi, yakaladığı başarının ardından işleri büyütmeye karar verdi. Bugün Çin’de 116 milyon dolar değerinde bir arsa satın alan şirket, elektrikli otomobil üretimini burada kuracağı tesiste devam ettirecek.

Xiaomi artık Pekin’de satın aldığı 131 dönümlük arazide üretim yapacak!

Avrupa’da elektrikli otomobillerin satışları sürekli düşerken, Çin’de durum tam tersi. Şu anda elektrikli otomobillerin en çok rağbet gördüğü bölge olan Çin’de işleri büyütmek isteyen Xiaomi, yeni bir saha satın aldı. 116 milyon dolarlık yeni yatırımı ile adından söz ettiren şirket, artık elektrikli otomobil üretimini burada gerçekleştirecek.

Pekin Belediye Planlama ve Doğal Kaynaklar Komisyonu’nun yayınladığı dosyalara göre, Xiaomi Jingxi Technology Ltd. adlı şirket, Pekin’de 131 dönümlük bir arazi satın aldı. Bu saha için 116 milyon dolar ödeme yapan Xiaomi , bölgenin “üst düzey elektrikli otomobil ve akıllı araç üretiminin geliştirilmesi” amacıyla kullanılacağını bildirdi.

Mart ayında tanıttığı SU7 modeli ile başarıya imza atan şirket, ardından EV pazarında gücü elde etmek adına 10 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını açıklamıştı. Görünüşe göre bu yatırımın ilk adımı Pekin’de kurulacak olan bu yeni tesis. Bu ay başında 30 binden fazla araç teslim ettiğini bildiren Xiaomi, Kasım 2024’te 100 bin elektrikli otomobil satışı hedefini gerçekleştireceğini düşünüyor. Hal böyle olunca siparişlere dahi yetişemeyen şirket, tesisi büyütmenin en faydalı çözüm olduğunu görüyor.

Şu anda piyasada olan modelin aksine Tesla Model Y benzeri tasarıma sahip yeni modelini 2025’in başında üretmeyi planlayan Xiaomi, muhtemelen yeni elektrikli otomobilini Pekin’de satın aldığı yeni sahada oluşturacak. Bu sayede 2025’te yıllık üretim kapasitesini de 150 bin seviyesine çıkarmayı planlayan Çinli teknoloji devi, Çin’de artan otomobil satışlarından büyük bir pay alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir