Uzman Görüşü: İşte Bu 3 Altcoin 2024’te Patlama Yapacak!

Anlatılar kripto ticaretinde kârları yönlendirir. Bu yüzden büyük anlatıları anlamak para kazanmanıza yardımcı olacaktır. 2024’te hangi altcoinler sektör ve kullanıcılar için oyunu değiştirecek? Altcoinbuzz ekibinden kripto uzmanı Stu L, 3 kripto anlatısında 3 altcoin seçiyor.

Modüler teknoloji için altcoin seçimi: Cosmos (ATOM)

Bu teknoloji büyümeye devam edecek ve kriptoda devasa hale gelecek. Modüler bir Blockchain bir araya getirmek ve piyasaya sürmek doğrusal bir zincire göre çok daha ucuz, kolay ve hızlıdır. Ethereum gibi doğrusal bir Blockchain her şeyi yapar. Güvenlik, mutabakat, işlem yürütme, hesaplaşma. Ancak, modüler bir Blockchain bu işlevlerden yalnızca bazılarını yerine getirir ve diğerlerini dış kaynaklardan sağlar.

Bu terimi daha önce duymadıysanız gözünüz korkmasın. Daha önce bir Katman-2 altcoin prpjesi kullandıysanız, daha önce modüler teknoloji kullanmışsınız demektir. ETH’deki tüm Katman-2’ler hem güvenliği hem de işlem mutabakatını Ethereum Blockchain’e yaptırır. Çözümler arasında bazı farklılıklar vardır. Arbitrum, Optimism ve diğer L2 çözümlerinin hepsi bu işleri Ethereum’a yaptırır. Stacks güvenlik için Bitcoin kullanır. Katman-2 bu şekilde çalışır.

Celestia bu yıl için şimdiye kadarki en büyük modüler Blockchain hikayesi. Ancak bu bizim favori seçimimiz değil. Çoğaltılmış güvenlik, online olan yeni Blockchain’lere güvenliği ucuz ve hızlı bir şekilde dışarıdan temin etme şansı verdiğinden, Cosmos’un 2024’te onu ezebileceğini düşünüyoruz. Şimdiye kadar Cosmos’un tek faydası, Cosmos Merkezi için nakit ve ana gaz olmaktı. Ve birçok Blockchain’in bunu tamamen atlayabildiğini ve coin’lerini kendi Blockchain’lerinde gaz için kullanabildiğini gördük. Şimdi, Cosmos Hub’ı güvenlik için kullanmak isteyen herhangi bir Blockchain ATOM’u tutmak ve ATOM ile ödeme yapmak zorunda kalacak. Bu, ATOM’un faydası için büyük bir destek. Bu, Cosmos’u piyasa değerine göre kolayca ilk 10 altcoin projesi haline getirebilir. Bu da buradan en az 4X anlamına gelir.

Yapay Zeka + Blockchain: OriginTrail (TRAC)

Yukarıdan bu görüntüyü hatırlıyor musunuz? Geçen yıl Render ve Akash’tan elde edilen şu büyük getirilere bakın. Ve bu yapay zeka ve Blockchain için sadece bir başlangıç. Bu teknolojiler birbirleri için yaratıldı. AI, görevi bir insan dahil olmadan otomatik olarak yapar. Daha sonra akıllı sözleşme yoluyla kripto, AI aracısına bir insan da dahil olmadan ödeme yapar. Bu mükemmel bir sinerji. İlkbahardan beri pek çok kripto hesabının bahsetmediği bu sinerjiden bahsediyoruz. Bize apaçık görünüyor ama piyasa henüz bu düşünceyi yakalayamadı. Ve bunu şimdi de görebiliyorsanız, bu sizin avantajınızdır.

İlk olarak, profesyonel bir ipucu. CoinGecko’ya gidin, Kategoriler’e tıklayın ve ardından AI gibi daha fazla araştırma yapmak istediğiniz kategoriye tıklayın. Az önce yaptım ve yapay zeka böyle görünüyor. Piyasa değeri 220.000 dolardan 1,8 milyar dolarlık Render’a kadar olan altcoin projeleri var. Genel olarak, burada ilk 10’da listelenen neredeyse tüm projeleri beğeniyoruz. Ayrıca, çoğunun para kazanacağını düşünüyoruz.

Ancak, bu grupta patlama yapabilecek olanın OriginTrail olduğunu düşünüyoruz. 2023’te %257 artış gösterdi. Ancak aynı zamanda 3,50 dolarlık ATH’sinden %82 aşağıda. Şu anki fiyatı olan 0,73 dolardan, sadece eski yüksek seviyesine geri dönmek için 6 kat getiri olacaktır. OriginTrail’in yapay zekayı nasıl kullandığını da seviyoruz. Bunu piyasadaki yanlış bilgilerle mücadele etmek için kullanıyor. Markalar bunu “Doğrulanabilir Web” bilgisi için kullanabilir. Bu, insanların markaları hakkında doğruyu söylemesini sağlar. Bu özel AI anlatısı yakında çok önemli olacak. İnsanlar bilgiyi manipüle etmek için AI ve deepfake’leri kullanabilir, böylece insanlar neyin gerçek neyin gerçek olmadığını bilemezler. OriginTrail bu mücadelenin ön saflarında yer alacak.

SNARK’lar yaygınlaşıyor: Aleph Zero (AZERO)

SNARK’lar daha iyi güvenlik için sıfır bilgi kanıtlarını kullanmanın bir yoludur. Katman 2 çözümleri ve esp Katman 2 toparlamaları bunları sıklıkla kullanır. Ancak Katman 1’ler de bunları kullanabilir. Özellikle de Nesnelerin İnterneti gibi alanlarda ve SNARK’ların kullanılmasının işlem yapmak için gereken bilgi işlem gücü ihtiyacını azalttığı diğer uygulamalarda. Şimdi Polygon, Zero ve Hermez projeleri aracılığıyla zk-SNARK’ları da kullanıyor. Ancak bu çok kolay olurdu ve yine de projeyi sevdiğimizi biliyorsunuz. İşte diğer en iyi seçeneklerimizden biri. Bu da bizi biraz ele alırken gördüğünüz bir başka altcoin projesi: Aleph Zero.

Aleph Zero, gizlilik için yalnızca zk-SNARK’lara güvenmez, ancak bunları kullanır. En önemlisi, akıllı sözleşmeler oluşturmak için gizlilik tabanlı bir Blockchain’dir. Ve projenin etrafında kesinlikle biraz heyecan olsa da, büyümek için çok fazla alan var. Polygon, 10 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük ZK projesi.

Aleph Zero ise şu anda 407 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Elbette, Polygon yolculuğunda daha ileride. Ancak Polygon’un büyümesi gerekiyor ve tüm zk-SNARK projelerinin potansiyelinin de büyümesini bekliyoruz. Aleph Zero’nun Polygon’un şu anda bulunduğu yere ulaşması için 20 kattan biraz daha fazla büyümesi gerekiyor. Bu gerçekleşebilir mi? Kesinlikle olabilir. Piyasalar büyümeye devam eder ve sıfır bilgi teknolojisine olan talep artarsa. Bu, ekibin iyi uygulamasıyla birlikte AZERO’nun milyarlarca dolarlık bir proje haline gelmesini iyi bir şans haline getirecektir.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir