Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez: İlk golden sonra maçı kontrol ettik

Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez, “İlk golü biz attık, bu önemliydi. Atmosfer harikaydı. Biz oyuna odaklandık. İlk golden sonra maçı kontrol ettik. Maçı kontrol altında gol yemeden sürmemiz önemliydi. Grubu birinci sırada bitireceğiz. Şimdi 3’üncü maçı düşüneceğiz. Oyuncuların tavrı ve yaklaşımı çok mutlu etti” dedi.

Portekiz, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı’nı 3-0 yendi. Karşılaşmasının ardından Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez ile futbolculardan Bernardo Silva düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin maça iyi başladığını anlatan Martinez, “Çekya’ya karşı oynadığımız seviyede aynı maçı oynadık. İlk golü biz attık, bu önemliydi. Atmosfer harikaydı. Biz oyuna odaklandık. İlk golden sonra maçı kontrol ettik. Maçı kontrol altında gol yemeden sürmemiz önemliydi. Grubu birinci sırada bitireceğiz. Şimdi 3’üncü maçı düşüneceğiz. Oyuncuların tavrı ve yaklaşımı çok mutlu etti. Takım olarak maçtan maça ilerleme kaydettiğimizi gösterdik” şeklinde konuştu.

Takımın tecrübeli futbolcuları için övgü dolu sözler kullanan Martinez, “Pepe örnek bir profesyonel. Ronaldo zaten harika. Bu maçta Fernandes’e asist yapması Portekiz futbolu için önem verdiğini gösteriyor. Bu futbol dünyasında anlatılmalı. O pozisyonda asist yapmayı tercih etmesi atabileceği golden daha anlamlı” ifadelerini kullandı.

“Çok iyi savunma yaptık”

Ay-yıldızlı takımın bireysel yeteneğe sahip bir takım olduğunu hatırlatan Roberto Martinez, “Bunu bugün çok iyi durdurduk. İlk golü attığınız zaman sahada kendinize alan açıyorsunuz. Yüksek tempoda bir maç oldu. Atmosfer de birazcık bunu yaptı. Golü attığınızda her iki ekibin performansını etkiliyor. Biz ilk golü atmakla kontrolü ele geçirdik. Çok iyi savunma yaptık. Türkiye’nin boşluk bulmasına izin verseydik farklı bir durum olabilirdi. Arda Güler oyuna girdiği zaman biz odaklanmaya devam etti. Savunmada disiplinden ayrılmadık ve golü yemeden tamamladık” diye konuştu.

Bernardo Silva: Hedefimize bir adım daha yaklaştık

Portekizli futbolcu Bernardo Silva, “Hedefimize bir adım daha yaklaştık. Hedefimiz hala çok uzak, o da kupayı kaldırmak. Bu akşam inanıyorum ki güzel şeyler yaptık. Kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Portekiz olarak güzel performans sergiledik” dedi.

Karşılaşmanın ilk golünün altına imza atan Bernardo Silva, maçın futbolcusu seçildi. Çok mutlu olduklarını aktaran Silva, “3 puan aldık ve gruptan lider çıktık. Hedefimize bir adım daha yaklaştık. Hedefimiz hala çok uzak, o da kupayı kaldırmak. Bu akşam inanıyorum ki güzel şeyler yaptık. Kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Portekiz olarak güzel performans sergiledik” ifadelerini kullandı.

29 yaşındaki hücum oyuncusu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önemli olan Portekiz’in kazanması. Grup sonrası için hazırız. Grupta 1 maçımız daha var. Özellikle maçın başında gol attığınızda kendinize olan güveniniz artıyor. Bugün sahada çok iyiydik. Türkiye bastırdı ama biz de onların baskısına karşılık verdi. Çok tehlikeli olabildiklerini biliyorduk ama boşluklar bulduk.”

Ronaldo: Meşhur olduğunuz zaman ödeyebileceğiniz bir bedel

Karşılaşma sırasında Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çekinmek için sahaya giren taraftarlarla ilgili de konuşan Silva, “Endişelendirdi diyemem ama can sıkıcı. Taraftar sahaya girdiği için maç durmak zorunda kalıyor. Onun harici bu kadar meşhur olduğunuz zaman ödeyebileceğiniz bir bedel. Bizde olduğu için şanslıyız ama beni etkilediğini söyleyemem” diye konuştu.

Portekizli taraftarların desteğine de değinen Silva, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Almanya’da çok fazla Türk olduğunu biliyorduk. Taraftarımızın desteğinin eksikliğini hissetmedik. Daha azdı sayıları belki ama sesleri gür çıkıyordu. O da bizi mutlu etti. Baskıda olduğumuzu hissetmedik o anlamda. Maçın başında gol bulduk. Bu, Türk tarafının sesini biraz kıstı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir