Afyonlu Burcu Başkandan Alevilere mobbing

CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da Alevi vatandaşların tek ibadethanesi olan Afyonkarahisar Cemevi’ne tahliye tebligatı gönderdi. Belediye ile cemevi yönetimi arasında 2028 yılına kadar imzalanan bir protokol olmasına rağmen alınan kararda “Belediyenin taşınmaza ivedi olarak ihtiyacı bulunduğundan” ibaresi konularak harekete geçildi. Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Mustafa Güllü, Köksal’ın kararına tepki gösterdi.

‘2028’E KADAR ANLAŞMAMIZ VAR’

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Mustafa Güllü tahliye kararına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“12 Temmuz’da Belediye’den ardılar ve İmar Müdürü’nün benimle görüşmek istediğini söylediler. Ertesi gün gittiğimde Müdür Bey’in araziye çıktığını belirttiler ve bir belediye çalışanı da ‘Bugün gelmez benim bilgim var, cemevini boşaltmanız gerekiyor.’ dedi. Meğer tahliye tebligatını muhtarlığa göndermişler. Muhtarlıktan evrakı aldık ve 30 gün içerisinde cemevini boşaltmamızın istendiğini gördük. Derneği Afyonkarahisar’da 2009 yılında kurduk. Derneğin kurulduğu yıllarda uzun süre kiralarda kaldık. Üyelerimizin yardımıyla derneğimizi ayakta tuttuk. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına AK Partili Burhanettin Çoban seçilince o dönemlerde bize devlet hastanesinin karşısındaki belediye iş merkezinde cemevi için yer verdi. Bir buçuk yıl oralarda kaldık. Baktık orası ufak geliyor, ‘Size ayrı güzel bir cemevi yapayım.’ dedi ve yaptı. Burayı 2018’de teslim aldık. 10 yıllığına bir protokol imzaladık. Sonra Alevi Kültür Derneği’ni kapatıp, Hacıbektaş-ı Veli Kültür Derneği’ni kuruduğumuz için o dönem Belediye Başkanı seçilen Mehmet Zeybek’le 7 yıllık bir protokol daha imzaladık. O protokolle devam ettik. Sözleşmemiz 28 Aralık 2028’de bitiyor.

Buradaki kasıt çok açık ve net. Belediye ve milletvekilliği seçimlerinde CHP’ye destek vermediğim için böyle bir kararı alındığını biliyoruz. Burcu Köksal tarafından Afyonkarahisar’da bir Alevi Derneği kuruldu. Ve bu derneğe Burcu Köksal’a destek veren CHP’li kişiler yerleştirildi. Bu derneği kuran kişiler daha önce de ‘Bu cemevini kapattırıp teslim alacağız.’ diyerek konuşmalar yapıyorlardı. Yani tüm bu yaşananlardan kasıt bizi buradan çıkartarak yeni kurulan derneğin himayesine vermek. Adeta biz sizi istemiyoruz buraya CHP’ye bağlı Alevileri koyacağız diyorlar.”

‘CEMEVLERİ SADECE SİYASETLERİNE HİZMET ETSİN İSTİYORLAR’

Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “Gerçek Alevilerin cemlerini yapabileceği bir yer olmalı” açıklamasına da tepki gösteren Güllü, “Onlara göre sadece CHP’ye oy veren kişiler Alevi. Biz insanları Alevi – Sünni diyerek ayırmıyoruz. Cemevimize Sünni kardeşlerimiz de geliyor. Yemek veriyorlar. Cenazelerini kaldırıyorlar. Bizler etkinliklerimize davet ediyoruz. Cemevleri tüm canlara açıktır. Onlar sadece kendi siyasi görüşüne hizmet eden insanların örgütlendiği bir yer haline gelsin istiyor ama biz cemevlerini siyasallaştırmaya çalışan bu kişilere izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir