20’lik dişini çektirdi Hepatit bulaştı!

İstanbul’da yaşayan 44 yaşındaki Yıldız Şahin, 20’lik dişini çektirdikten sonra mide ağrısı ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan testlerde Hepatit C virüsü taşıdığı tespit edildi. Şahin, uygulanan 8 haftalık ilaç tedavisiyle tamamen iyileşti.

44 yaşındaki Yıldız Şahin

Tedavi sürecini anlatan Şahin, mide ağrısı, baş dönmesi ve tat kaybı yaşadığını belirtti. Diğer hastanelerde teşhis konulamayan Şahin, Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğru teşhisle tedavi edildi. 8 haftalık tedavi sonrası hastalığı tamamen atlatan Şahin, diş operasyonları gibi durumlarda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Özer Demirtaş

MANİKÜR PEDİKÜRDEN DE BULAŞABİLİYOR!

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Coşkun Özer Demirtaş, Hepatit virüslerinin özellikle diş operasyonları, manikür ve pedikür gibi işlemlerle bulaşabileceğine dikkat çekti. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Hepatit B taşıyıcısı ve 400 bin Hepatit C hastası olduğunu belirten Demirtaş, Hepatit B’nin aşı ile önlenebileceğini, Hepatit C’nin ise etkili ilaçlarla tedavi edilebildiğini ifade etti. Demirtaş, herkesin test yaptırmasını ve gerekli tedavileri almasını önerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir